دانشکده فیزیک و مهندسی انرژی

 | تاریخ ارسال: 1398/8/13 | 

معرفی دانشکده


رشته‌های دانشکده فیزیک و مهندسی انرژی، گستره وسیعی از زمینه‌های علمی و تخصص‌ها از زمینه‌های کاملاً عملی و مبتنی بر فناوری‌های پیشرفته تا مطالعه قوانین بنیادین موجود در عالم را در بر می‌گیرند. زمینه‌های اصلی شامل فیزیک اتمی و مولکولی، اُپتیک و لیزر، ماده چگال، فیزیک انرژی بالا، نجوم و کیهان‌شناسی، مهندسی انرژی، مهندسی فتونیک و مهندسی هستهای ‌می‌باشد.
این دانشکده علاوه بر ارایه دوره‌های کارشناسی فیزیک و مهندسی انرژی، در مقطع تحصیلات تکمیلی در رشته‌های فیزیک، مهندسی فتونیک، مهندسی انرژی و مهندسی هستهای دانشجو می‌پذیرد.

تاریخچه دانشکده


پس از پیروزی انقلاب اسلامی و بازگشایی مجدد دانشگاه‌ها، گروه‌های آموزشی فیزیک و ریاضی تحت عنوان دانشکده علوم پایه دانشگاه صنعتی امیرکبیر شروع بکار کردند. با توجه به گسترش روزافزون علاقه‌مندان به تحصیل در رشته فیزیک، در سال ۱۳۶۷ دانشکده فیزیک فعالیت خود را به‌طور مستقل آغاز کرد. نام این دانشکده در سال ۱۳۹۲ به دانشکده "فیزیک و مهندسی انرژی" تغییر کرد. این تغییر نام نشان‎دهنده جهت‎ گیریهای جدید دانشکده در زمینه فیزیک کاربردی و مهندسی سیستم‎های انرژی تجدیدپذیر و پایدار است. 
رؤسای دانشکده تاریخ شروع فعالیت تاریخ پایان فعالیت


دکتر حسن غفوری فرد
اسفند ۱۳۶۶ فروردین ۱۳۶۹


دکتر جعفر میلی منفرد
فروردین ۱۳۶۹ آذر ۱۳۶۹





دکتر محمدفقیه حبیبی
آذر  ۱۳۶۹ شهریور ۱۳۷۲


دکتر کاوس میرعباس زاده
شهریور ۱۳۷۲ بهمن ۱۳۷۵


دکتر سیدسلمان نورآذر
بهمن ۱۳۷۵ تیر ۱۳۷۷


دکترمجتبی شمسائی زفرقندی
تیر ۱۳۷۷ آذر ۱۳۸۰


دکتر سیدسلمان نورآذر
آذر ۱۳۸۰ مهر ۱۳۸۵


دکتر رضا امراللهی
مهر ۱۳۸۵ اسفند ۱۳۹۳


دکتر حسین آفریده
اسفند ۱۳۹۳ فروردین ۱۳۹۸


دکتر کاوس میرعباس زاده
فروردین ۱۳۹۸ فروردین ۱۴۰۰


دکتر پرویز پروین
فروردین ۱۴۰۰ تاکنون


 نقشه راه

دانشکده فیزیک و مهندسی انرژی  از سال ۱۳۶۷ مستقلاً شروع به فعالیت نموده است و گرایش دکترای مهندسی هسته ای را با همکاری سازمان انرژی اتمی از همان سال آغاز کرد که اولین دوره دکترای علوم مهندسی درکشور بوده است. این دانشکده دارای سه گروه آموزشی فیزیک، مهندسی هسته ای، مهندسی انرژی می‌‌‌‌‌باشد. شاخه فیزیک از گرایش‌های اپتیک و لیزر، ماده چگال و فیزیک نظری تشکیل شده است. گرایش‌های گروه مهندسی هسته ای شامل کاربردهای پرتوها، پرتو پزشکی، گداخت، رآکتور و فیزیک بهداشت است و مهندسی انرژی دارای گرایش‌های سیستم های انرژی و انرژی های تجدیدپذیر (در شرف تاسیس) می‌باشد.

این دانشکده در دو گرایش کارشناسی فیزیک وکارشناسی مهندسی انرژی است و همچنین در سه گرایش کارشناسی ارشد فیزیک، مهندسی انرژی و مهندسی هسته ای و دو گرایش دکتری فیزیک و مهندسی هسته ای دانشجو می پذیرد. از سوی دیگر دانشکده از گرایش‌های بین رشته‌ای مهندسی فتونیک و مهندسی انرژی برخوردار است که از دانشجویان کارشناسی مهندسی برق و مکانیک نیز دانشجو می‌پذیرد.

در حال حاضر تعداد دانشجویان در دانشکده در سه مقطع دکترا، کارشناسی ارشد و کارشناسی متجاوز از۷۵۰ نفر می باشد و فارغ التحصیلان این دانشکده تاکنون در مقطع دکترا ۲۱۶ نفر، کارشناسی ارشد ۱۳۰۰ نفر و در مقطع کارشناسی ۹۰۰ نفر بوده است.

شایان ذکر است، اساتید و دانشجویان این دانشکده از بدو تاسیس تاکنون ۱۰۵۵ مقاله ISI و ۴۱۷ مقاله درکنفرانسهای بین المللی و۵۷۷ مقاله در کنفرانس‌های داخلی ارائه کرده اند و ۴۸ اختراع داخلی و ۱۴ ثبت اختراع بین المللی نیز ثبت شده است.

در حال حاضر چندین پروژه کلان در دانشکده در دست اجرا می باشد که شامل: طراحی و ساخت سیکلوترون پزشکی، طراحی و ساخت توکامک و چشمه‌های یونی، تشخیص ازدیاد برداشت چاه نفت به روش پالس پلاسمایی، پروژه زیستی بر پایه طیف سنجی لیزری، بهینه سازی پنل های خورشیدی و رمز نگاری کوانتمی می‌باشند.

این دانشکده با دانشگاه‌های skku کره جنوبی، دانشگاه واترلو کانادا، دانشگاه فرایبورگ آلمان، دانشگاه ساری انگلستان و دانشگاه آلبرتای کانادا تبادل استاد و دانشجو دارد و به عنوان همکار بین المللی به فعالیت اشتغال دارند.

فعالیت های آکادمیک و زیرساختی آتی این دانشکده شامل برپایی مرکز نوآوری فیزیک و مهندسی انرژی، تجهیز آزمایشگاه های تخصصی با ابزار بروز آنالیز و تجهیز آزمایشگاه‌های سرویس با ابزار بروز می باشد.

.





CAPTCHA
دفعات مشاهده: 6519 بار   |   دفعات چاپ: 459 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر