گرامیداشت روز مهندسی در دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست برگزار شد

 | تاریخ ارسال: 1401/12/8 | 

 
گرامیداشت روز مهندسی در دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست با حضور دانشجویان ، دانش آموختگان و اساتید رشته مهندسی عمران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر سید جمشید موسوی رئیس دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این مراسم گفت: اخیرا در جلسات گروه‌ها و شورای دانشکده با بررسی و تحلیل رتبه‌ها و شرایط دانشجویان ورودی و مقایسه آن با گذشته نگرانی‌هایی درمورد آینده مهندسی کشور و به طور خاص درباره عمران و روند کاهشی کیفیت مطرح و پیرامون آن با همکاران گفتگو و تبادل نظر می‌شود.
وی با بیان اینکه آینده حرفه مهندسی در کشور ما یک موضوع و چالش ذهنی است، گفت: زلزله ترکیه و سوریه به عنوان یک خبر بد، نگرانی آموزش مهندسی خصوصا عمران را در کشور بیشتر کرد.
به گفته وی، نشانه‌هایی در کاهش کیفیت و علاقه و انگیزه دانشجویان ورودی مهندسی عمران وجود دارد که نگران کننده است و به عوامل بیرونی و داخلی دانشگاه‌ها ارتباط دارد.
وی با بیان اینکه درعوامل خارج از دانشگاه نظیر مکانیسم پذیرش ورودی‌ها و مشکلات رکود اقتصادی منجر به کاهش مطلوبیت در بازار کار برای فارغ التحصیلان ممکن است کنترل مستقیم نداشته باشیم باید نظرات دانشگاهیان در مورد ریشه‌یابی مشکلات و چالش‌ها به مدیران ذیربط منتقل شود. در مورد عوامل داخلی که مربوط به دانشگاه می‌شود توجه ویژه کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: با وجود آنکه بخشی از پیشرفت‌های پزشکی مدیون مهندسی است، گفت نظام پرداخت‌ها در حرفه مهندسی قابل مقایسه با معادل خود در رشته‌های پزشکی و یا حتی بخشی از حرفه‌های مرتبط با علوم انسانی مانند حقوق و وکالت نیست. این در حالی است که  توجه به حرفه مهندسی  به طور عام و مهندسی عمران و ساخت و ساز به طور خاص از الزامات توسعه هر کشوری است.
رئیس دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست اضافه کرد: تغییراتی در مقتضیات زندگی و انتظارات  بخش صنعت از مهندسان رخ داده که باید خود را در بازبینی آموزش مهندسی عمران نشان دهد.
وی ادامه داد: توجه به مسائل بین رشته‌ای اهمیت بسیار پیدا کرده است و امروزه یک مهندس عمران ضروری است با مهارت‌های لازم برای حل مسایل واقعی در دیگر زمینه‌ها نظیر قابلیت‌های کامپیوتری، پردازش دیتا، هوش مصنوعی و ...آشنا باشند تا بتوانند پاسخگوی نیازهای جامعه باشند.
در ادامه مراسم آقای دکتر علیرضا رهایی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی عمران در خصوص زلزله اخیر کشور ترکیه توضیحاتی را ایراد کردند.
هم‌چنین دکتر محمد زمان کبیر، مهندس شاپور طاحونی، دکتر فریدون مقدس نژاد، دکتر حمزه شکیب و دکتر مهدی روانشادنیا در خصوص همکاری با انجمن بتن fib، تعمیرات اسکله‌های جنوب، روسازی‌های بتنی، جایگاه سازمان نظام مهندسی و نقدی بر اجرای سازه‌های بتنی در کشور سخنانی را ایراد کردند .
در پایان مراسم از پیشکسوتان حوزه مهندسی عمران تقدیر به عمل آمد.