سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر در نشست دبیران انجمن های علمی تاکید کرد؛ ضرورت توجه به بازدیدهای علمی دانشجویی/ آمادگی دانشگاه برای ورود به طرح های کلان ملی

 | تاریخ ارسال: 1402/7/10 | 

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر از آمادگی دانشگاه برای ورود به طرح های کلان ملی خبر داد و گفت: باید برای ورود و انجام طرح های بزرگ تلاش کنیم. خوشبختانه در این زمینه اقداماتی را نیز انجام دادیم و به سمت اخذ طرح های بزرگ حرکت می کنیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر علیرضا رهایی در نشست با دبیران انجمن های علمی دانشگاه با بیان اینکه این اولین جلسه ای است که با مجموعه های دانشجویی برگزار می کنم، گفت: اگر چه در دوره قبل ما جلسات ماهیانه ای با انجمن های علمی دانشجویی برگزار می کردیم که جلسات بسیار خوب، خوشحال کننده و مفیدی از جنبه نوع فعالیت هایی که در این انجمن ها برگزار می شد، به حساب می آمد.  امیدوارم جلسات آتی به طور منظم تر برگزار شود.
وی در ادامه تصریح کرد: موضوع اختصاص فضای فیزیکی برای فعالیت های دبیران علمی در دانشکده ها بحث مشترکی است که برخی از دبیران مطرح کردند. بنده این موضوع را با جدیت پیگیری می کنم  تا این موضوع حل  شود تا فضای مناسبی در اختیار این دانشجویان قرار بگیرد.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه فعالیت انجمن های علمی دانشجویی به رسمیت شناخته می شود، تاکید کرد: برخی در این زمینه نگرانی هایی دارند که باید عنوان کنم فعالیت آنها کاملا رسمیت دارد. اما بابت تاکید مجدد نیز من در اولین جلسه شورای دانشگاه که در پایان این ماه برگزار می شود این موضوع را مطرح خواهم کرد ضمن اینکه این موضوع را در گردهمایی سالیانه اعضای هیات علمی دانشگاه نیز عنوان خواهم کرد تا اساتید  با این دانشجویان همکاری و پشتیبانی لازم را داشته باشند.
دکتر رهایی با بیان اینکه بازدیدهای علمی انجمن های علمی باید در اولویت قرار بگیرد، ادامه داد: ما اگر بتوانیم شناختی در خصوص آنچه که در صنعت می گذرد را در بین دانشجویان ایجاد کنیم ضمن پیشرفت علمی، ایجاد کننده امید است. بنابراین باید بازدیدهای علمی خوبی از صنایع صورت بگیرد و ما از این بازدیدها حمایت خواهیم کرد چرا که این امر دورنمایی برای شناخت صنعت محسوب می شود.
وی در خصوص برگزاری مسابقات توسط انجمن های علمی نیز اظهار کرد: ما اگر این مسابقات را به صورت یک بسته ببینم این مسابقات را می توانیم بین داخل دانشکده، بین دانشکده ها، دانشگاهی و در نهایت بین المللی برگزار کنیم. این مجموعه مسابقات چون فضای رقابتی دارد، شور و انگیزه بین دانشجویان ایجاد می کند.
به گفته وی، من سال های ۸۴ تا ۹۳ که در مسئولیت ریاست این دانشگاه بودم به دفعات دانشجویان درمسابقات بین المللی شرکت می کردند. به طور مثال مسابقات دانشجویی آلمان، هندوستان، آمریکای جنوبی و غیر. خوشبختانه موفق هم بودند و می درخشیدند. بر این اساس برگزاری مسابقات علمی دانشجویان که علاوه بر ایجاد شور و نشاط  دانشجویی، کار تیمی را هم تقویت می کند ، باید ادامه پیدا کند.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: ما سال ۱۳۹۰ یک رویداد بزرگی در کشور و در جامعه دانشگاهی داشتیم آن هم انجام طرح های کلان ملی بود به طوریکه در آن سال ۴۳ طرح کلان ملی تعریف شد و همه دانشگاه ها هم در این طرح مشارکت کردند. دانشگاه ما در ۱۶ طرح ملی مشارکت کرد و در برخی طرح ها هم دانشگاه محوری شدیم. طراحی و ساخت هواپیمای سایز متوسط، طراحی سیستم های هوشمند حمل و نقل درون شهری و برون شهری، ساخت ماهواره امیرکبیر، شبکه ملی اطلاعات کشورو غیره از جمله این طرح ها بود و دانشگاه برای انجام این طرح ها تلاش های زیادی می کرد.
دکتررهایی خاطر نشان کرد: باید برای ورود و انجام طرح های بزرگ تلاش کنیم و در این مسیر جایگاه انجمن های علمی بسیار مهم و کلیدی است. در این زمینه اقداماتی را انجام دادیم و به سمت اخذ طرح های بزرگ حرکت می کنیم. به طوریکه در هفته گذشته در همایش صنعت دانش بنیان در مجموعه پیشنهادات ما سه بار اسم دانشگاه ما مطرح شد. بنابراین برای بدست آوردن این جایگاه باید وقت بگذاریم و تلاش کنیم.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: بهتر است مدیران موفق از صنعت (از جمله دانش آموختگان بزرگ و موفق دانشگاه درصنعت) توسط انجمن های علمی دعوت شوند تا تجربیات خودشان را برای دانشجویان مطرح کنند. چرا که ما افراد بزرگی داریم که منبع تجربیات غنی هستند و بهتر است انجمن های علمی به این امر نیز توجه کنند.
وی به اهمیت ترویج نشریات علمی تاکید کرد و گفت: تهیه و توزیع الکترونیکی این نشریات در بین دانشجویان می تواند بسیار کمک کننده باشد.
دکتر رهایی همچنین ادامه داد: باید زمینه های آشنایی با رشته های دانشگاهی را جدی بگیریم تا دانشجویان در فرایند تحقیقات و پژوهش ها با مشکل مواجه نشوند.

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین یادآور شد: در بحث ارتباط با صنعت با دانشگاه اگر مواردی باشد که نیازمند حمایت و پشتیبانی دانشگاه باشد، انجمن های علمی به ما اطلاع دهند تا حمایت کنیم. به زودی از وزیر صنعت دعوت می کنیم تا در دانشگاه حضور یابند و حمایت های لازم را در این زمینه انجام دهند.
وی در خصوص حمایت از فعالین انجمن های علمی به عنوان استعدادهای درخشان نیز تاکید کرد: این امر اولین بار توسط بنده  عملیاتی شد به طوریکه در این زمینه ضریب اصلاح معدل صورت گرفت. اما فرض بر این است که این موضوع صرفا برای فعالین انجمن ها اعمال خواهد شد و هر فردی امکان استفاده از این امتیازرا ندارد.
 در ادامه نشست آقای علی علیزاده رئیس اداره انجمن های علمی دانشجویی گزارشی از عملکرد انجمنهای علمی دانشجویی از سال ۱۴۰۱ تا کنون را ارائه کرد.
وی گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۲، بیش از ۲۶۰ عنوان فعالیت علمی دانشجویی توسط انجمن های علمی دانشجویی در حوزه های مختلف از قبیل برگزاری رویدادها، مسابقات، دوره ها و کارگاه های آموزشی، نشست با صنعتگران، همایش ها و سمینارها و برگزاری بازدیدهای علمی صنعتی و هدفمند انجام شده است.
رئیس اداره انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه همچنین به برگزاری سه دوره رویداد AUT TALK، بازدید دو روزه از پتروشیمی اروند اشاره کرد و بیان داشت: هفدهمین دوره انتخابات انجمن های علمی دانشجویی با  حضور ۲۸۹ کاندید با میانگین معدل ۱۷ و با مشارکت بیش از ۳۳۰۰ نفر از دانشجویان در انتخابات، جشنواره تورینگ خیام با مشارکت بیش از ۱۰۰۰ دانشجو، طراحی و برگزاری رویداد AUT THINK، جشن تقدیر از انجمن های علمی دوره شانزدهم، حضور در پانزدهمین دوره جشنواره حرکت و کسب عنوان شایسته تقدیر در حوزه مسابقات در گروه علمی فنی و مهندسی و.... از جمله مهم ترین فعالیت های انجمن های علمی در ۱۸ ماه گذشته است.
در این نشست دبیران انجمن علمی دانشگاه  برنامه ها، درخواست ها و دغدغه هایشان را با دکتر رهایی در میان گذاشتند.